De cursus begint met een les die je even laat stilstaan bij waarom je nog niet begonnen bent.

Daarna volgen er 7 lessen waarbij je steeds een aspect van je idee verder uitwerkt. Je kunt elke les zo vaak beluisteren als je wilt.

In les 1, Zoek het uit! gaan we op onderzoek uit. En leer je welke manieren van onderzoek er allemaal zijn

In les 2, De businesscase, ga je aan de slag met cijfers. Wat kost het en wat gaat het opleveren? Ook krijg je een voorbeeld businesscase in excel dat je zelf kunt invullen.

In les 3, Hoe ga je het noemen? kijken we naar de naam van je idee, project of concept. Want een goede naam is belangrijk en niet makkelijk. Gelukkig zijn er vele manieren om aan een goede naam te komen.

In les 4, Je kunt het niet allemaal alleen sta je stil bij waar jij goed in bent en waar je minder goed in bent en dus beter hulp kunt vragen. Welke soorten hulp zijn er allemaal en hoe kun je de juiste mensen vinden?

In les 5, Wat kan ik bij je kopen? zoomen we in op je product en vooral je propositie. Hoe ziet je aanbod er precies uit? Voor een potentiële klant zijn er veel meer aspecten van belang dan alleen de kern van je product. In de propositiebloem ga je dat uitwerken.

In les 6, Vertel maar, vertel maar, vertel maar, leer je over het belang van goed, veelvuldig en enthousiast communiceren. Misschien moeilijk, misschien onwennig, maar zeer belangrijk.

Les 7, Give it a try, ten slotte, is de opmaat voor het eigenlijke doen, het uitproberen van alles wat je in je hoofd hebt bedacht. Want zoals de Engelsen zeggen, the proof of the pudding is in the eating. En gelukkig zijn er vele manieren om iets risicoloos te testen.

Bij elke les zit een oefening en bij diverse lessen zit een handig werkblad.

Belangrijk om te weten, je start en doorloopt de cursus in je eigen tempo.
Je luistert ze op je computer.

Over de instructeur

Profielfoto

Marijke Krabbenbos

Al ruim 15 jaar ben ik ondernemer (IdeaCompany) in het vakgebied innovatie en creatief denken. Omdat ik ging ondernemen, ging ik ook netwerken, verdiepte ik me in het vakgebied netwerken en richtte ik een eigen netwerkorganisatie op, Bites & Business. Ik geloof dat er veel meer mogelijk is, als je met en beetje creativiteit naar een situatie kijkt. Die creativiteit haal ik graag naar boven bij je, want het zit er in, ook bij jou. Je bent het alleen kwijt geraakt. Ik help je graag aan meer ideeën en leer je over de stappen die daarna komen. Want een briljant idee is leuk, maar niets waard zonder goede uitvoering. En, de kans is groot dat je het niet alleen kunt, dat je andere mensen nodig hebt. En het barst van de mensen die leuk zijn en die jou willen helpen. Want dat is wat netwerken is. Elkaar leren kennen, elkaar verder helpen.

Bekijk meer cursussen van Marijke Krabbenbos →

Inhoud

Proefles (gratis) 00:09:00
Les 1: zoek het uit! 00:06:00
Les 2: de businesscase 00:05:00
Les 3: hoe ga je het noemen? 00:08:00
Les 4: je kunt het niet allemaal alleen 00:07:00
Les 5: wat kan ik bij je kopen? 00:05:00
Les 6: vertel maar, vertel maar, vertel maar 00:06:00
Les 7: give it a try 00:06:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste die er een schrijft.

© 2024 Ikonderneemhet BV - Powered by Maatos