Veel instructies over het maken van een e-boek of andere digitale weggever concentreren zich vooral op de marketingaspecten. Anderen richten zich vooral op de vormgeving, en besteden weinig aandacht aan de tekst van de weggever.

Maar voor een effectieve weggever heb je meer nodig. In de eerste plaats een goed idee en goede voorbereiding, zodat je weet wat het doel en de doelgroep van je weggever zijn. Een daarnaast een goed samenspel van heldere teksten en vormgeving. Alleen die combinatie van elementen maakt dat je een (potentiële) klant ook echt waarde biedt.

Stappenplan Effectieve Weggever

In deze cursus leer je meer over het nut van een weggever voor je bedrijf en maak je kennis met mijn Stappenplan Effectieve Weggever.

In tien korte, intensieve (en zeker niet saaie) lessen komen alle aspecten aan de orde: idee, inhoud (teksten schrijven en redigeren), maken (lay-out en afwerking), en marketing: de basisbeginselen van het promoten van je weggever. Voorkennis is niet nodig.

Na afloop weet je hoe je zelf een weggever kunt maken, wat daarbij komt kijken (de stappen en grote lijnen), en waar je op moet letten wil je van je weggever ook een effectieve weggever maken.

Aan de slag: Oefeningen en Checklists

Met behulp van de oefeningen zet je al lerende de contouren van je idee op papier, zodat je zelf verder kunt. De checklists bij de cursus kun je gebruiken bij het schrijven en redigeren van je teksten en de lay-out en afwerking van je e-boek weggever. Je kunt ze ook voor andere digitale weggevers gebruiken.

Let op! Deze cursus is geen cursus waarmee je de ins en outs van Canva (of een ander opmaakprogramma) leert. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met me op.

Vervolgcursussen

Wil je meer weten? Houd de cursuspagina dan in de gaten. Met mijn (aanstaande) vervolgcursussen kun je je verder verdiepen in het bedenken van een idee, teksten schrijven of de opmaak van een weggever.

Achtergrond

Vanuit mijn bedrijf Tekstbrigade maak ik e-boeken en ondersteun ik bedrijven bij  het zelf maken van een e-boek. Ik ondersteun bij het schrijven en redigeren van teksten, de lay-out, werken met Canva, en het bedenken en ontwikkelen van ideeën

 

 

Over de instructeur

Profielfoto

Trudy Boeré

Leuk je te ontmoeten! Ik ben Trudy Boeré. Werken met tekst en beeld geeft mij energie - ik maak de wereld graag een beetje mooier. Ik hou van heldere woorden die doen wat de bedoeling is: jouw boodschap overbrengen. Een verhaal vertellen dat vertrouwd maar tegelijk ook spannend is. Tot actie aanzet en nieuwsgierigheid prikkelt. Jou laat zien zoals je echt bent. Wat ik doe? Vanuit mijn bedrijf Tekstbrigade help ik je met het zo presenteren van jezelf en je producten dat de mensen waar jij naar op zoek bent je beter leren kennen. Ik verzorg het idee, de tekst en redactie, en/of de lay-out voor je e-boeken en andere digitale weggevers met jouw persoonlijke stempel. Maar ik kan je ook leren hoe je ze zelf maakt, in 1 op 1 ondersteuning (bijvoorbeeld in het werken met Canva) of een digitale cursus. Meer weten over mij? Kijk op tekstbrigade.eu, of op ontwikkelbrigade.nl voor mijn producten en diensten als adviseur autonomie en jobcrafting (het zelf beter passend maken van je baan aan wie je bent, wat je wilt en wat je kunt).

Bekijk meer cursussen van Trudy Boeré →

Cursusoverzicht

Les 1 Welkom en Introductie 00:02:04
Les 2 Wat is een weggever en waarom heb je er één nodig? 00:03:56
Les 3 Wat maakt een weggever effectief? 00:04:48
Les 4 Wat heb je nodig om een weggever te maken? 00:04:25
Les 5 Stap 1 Idee deel 1 – Doelgroep DIA 00:04:00
Les 6 Stap 1 Idee – Focus en vorm 00:03:26
Les 7 Stap 2 Inhoud – Voorbereiding en teksten 00:04:29
Les 8 Stap 3 Maken – Lay-out en afwerking 00:06:18
Les 9 Stap 4 Marketing – Promotie en follow-up 00:02:01
Les 10 Afronding en samenvatting 00:02:50

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste die er een schrijft.

© 2024 Ikonderneemhet BV - Powered by Maatos